Warsztaty

Upiecz własny chleb

Od dawna planujesz upiec własny, domowy chleb?

Pieczenie na zakwasie wydaje Ci się arcytrudne i skomplikowane? Chcesz, aby Twoja rodzina jadła najzdrowsze pieczywo bez polepszaczy, sztucznych dodatków i drożdży? Jeśli tak, to serdecznie zapraszam na moje autorskie warsztaty pieczenia chleba na zakwasie.

Mam na imię Sylwia i od 3 lat wypiekam z pasją chleby w piekarni rzemieślniczej Bread Craft.

Podczas warsztatów nauczę Cię krok po kroku jak dokarmiać zakwas i go przechowywać, aby służył przez długie lata. Przedstawię techniki przygotowania ciasta na zakwasie i jego wypieku. Podpowiem jakich mąk używać i jak modyfikować receptury, aby dostosować je do własnych preferencji.

Otrzymasz ode mnie świeży i suszony zakwas, mąkę do jego dokarmienia oraz skrypt z recepturami. Zdradzę Ci również moje sekrety dotyczące wypieku chleba. 

Warsztaty są nastawione przede wszystkim na umiejętności praktyczne, bez zbędnej teorii. Każdy z uczestników wraca do domu z własnoręcznie upieczonym chlebem i bułeczkami. A wszystko w miłej, luźnej atmosferze w otoczeniu przytulnego wnętrza kawiarni Sernik w koronce w Dębicy.

Szczegółowe informacje i zapisy pod numerem telefonu: 503 841 941

Zobacz film o warsztatach

Play Video

Fotorelacja z warsztatów