Nasze chleby

Niech Ci się upiecze

Mąka, woda i sól – tak proste składniki to niezmienna baza każdego chleba.

Zakwas – woda z mąką, tyle że poddane fermentacji. Zakwas to nosiciel wybornego smaku i dawca zdrowych kultur bakterii. Niedościgniony wzór dla drożdży.
Dopiero z takim zespołem można poszaleć i stworzyć różne bochenki poprzez zmianę rodzaju mąki czy dodatki.

W Bread Craft znajdziesz chleby o urozmaiconych właściwościach:

  • z charakterkiem,
  • łagodne,
  • zaskakujące smakiem,
  • przyjemnie miękkie w środku, chrupiące z wierzchu,
  • pełne niespodzianek,
  • wytrawne,
  • z nutką słodyczy.

Ten wybór oznacza, że z pewnością znajdziesz wśród naszych chlebów Twój typ, choć zachęcamy do zmian i zawierania co jakiś czas nowych znajomości.

Kategorie pieczywa

Kategorie chlebów
17zł

Wojtuś

chleb z twarogiem

Chleb z wędzonym twarogiem i ziarnami żyta. Zaskakuje od pierwszego kęsa. Dzięki dodatkowi wędzonego twarogu ma niepowtarzalny zapach – jak z podhalańskiej bacówki. Łamane ziarna żyta nadają miękiszowi charakteru i cudownie wzmacniają jego smak. Jak zrodził się pomysł na ten chleb? Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale.
17zł

Marian

chleb z żurawiną i orzechami

Chleb, który pobudza zmysły i wyobraźnię. Zaskakuje wyrafinowanym połączeniem składników, co w efekcie daje słodko-kwaśny smak. Dodatki zatapiają się w przyjemnym od połączenia mąk pszennej, żytniej i orkiszowej miękiszu. Każda kromka chleba z chrupiącymi orzechami włoskimi i delikatną żurawiną to krok w stronę wybornego posiłku.
17zł

Kajtek

chleb z kapustą kiszoną

Swojak, jakich mało. Mieszanina pszenno-żytnia z orkiszowym zabarwieniem to ukłon dla tradycji. Ażeby było z przytupem, jak w wiejskiej chałupie, musi być kapusta kiszona oraz kminek – dla smaku i aromatu. Ten chleb nie potrzebuje nawet smarowania, idealny sam w sobie, pajda w rękę i hulaj, dusza!
15zł

Emil

chleb na maślance

Tradycyjny chleb pszenny z dodatkiem mąki orkiszowej – super, tyle że to maślanka została jego bohaterką. To ona wzmacnia jego smak i nadaje miękiszowi aksamitnej delikatności. Dlatego ten chleb pod chrupiącą skórką skrywa wilgotne wnętrze oraz ulubione ziarna: sezam, len złoty i słonecznik. Dodatek płatków owsianych poprawia jego wartość odżywczą i przedłuża jego świeżość. Z takimi cechami Emil ma spore szanse stać się Twoim ulubieńcem.
17zł

Bazyli

chleb z bazylią i pomidorami

To nasz włoski, pełen radości przyjaciel. Każdy kęs tego chleba przeniesie Cię smakiem do słonecznej Italii. Dodatek niezwykle aromatycznej, świeżej bazylii w połączeniu z suszonymi pomidorami sprawia, że trudno mu się oprzeć. Dzięki wysokogatunkowej oliwie z oliwek skórka jest obłędnie chrupiąca i błyszcząca, a bochenek długo zachowuje świeżość.
17zł

Artur

chleb na piwie

Znany jest z miłości do złocistego trunku. Nie myśl jednak, że zadowoli się byle jakim napojem. Smakuje mu wyłącznie szlachetny Porter. Dzięki niemu ma śniadą cerę i niepowtarzalny słodowo-karmelowy aromat. Zadowoli nie tylko amatorów piwa, ale wszystkich, którzy cenią wyrazisty, a zarazem delikatny smak pieczywa. Ma tylko jedną wadę – od jego towarzystwa możesz się uzależnić.