Nasze chleby

Niech Ci się upiecze

Mąka, woda i sól – tak proste składniki to niezmienna baza każdego chleba.

Zakwas – woda z mąką, tyle że poddane fermentacji. Zakwas to nosiciel wybornego smaku i dawca zdrowych kultur bakterii. Niedościgniony wzór dla drożdży.
Dopiero z takim zespołem można poszaleć i stworzyć różne bochenki poprzez zmianę rodzaju mąki czy dodatki.

W Bread Craft znajdziesz chleby o urozmaiconych właściwościach:

  • z charakterkiem,
  • łagodne,
  • zaskakujące smakiem,
  • przyjemnie miękkie w środku, chrupiące z wierzchu,
  • pełne niespodzianek,
  • wytrawne,
  • z nutką słodyczy.

Ten wybór oznacza, że z pewnością znajdziesz wśród naszych chlebów Twój typ, choć zachęcamy do zmian i zawierania co jakiś czas nowych znajomości.

Kategorie pieczywa

Kategorie chlebów
20zł

Piotr

chleb jaglany

Młodszy kuzyn chleba gryczanego. Idealny dla wszystkich, którzy kochają smak jaglanki i szukają w pożywieniu zdrowia. Ma piękną żółtą barwę i wszystkie cenne walory odżywcze ziaren prosa. Stanowi doskonałe źródło witamin, zwłaszcza z grupy B, i cennych aminokwasów. Mąka jaglana jest jedną z najstarszych na świecie mąk, a chleb z niej wypiekany jest łagodny dla żołądka: delikatny i lekkostrawny.
20zł

Karol

chleb gryczany

To chleb szczególny, zupełnie inny niż pozostałe. Od niego zaczęła się nasza przygoda z pieczeniem chleba. Trudno go upiec, bo przygotowujemy go w całości z mąki gryczanej lub w połączeniu z mąką owsianą. Za to łatwo go pokochać za cenne właściwości i osobliwy smak. Ze względu na wysoką zawartość błonnika pokarmowego sprzyja osobom zmagającym się z cukrzycą.