Wypełniony po brzegi ziarnami pszenny razowiec. Natkniesz się w nim na chrupiący słonecznik i mięsiste pestki dyni, drobny len złoty i egzotyczny sezam, czarne drobinki maku i nasiona chii oraz miękkie płatki owsiane. Nie zabraknie swojskiego kminku, oczywiście! Dodatek miodu podkręca smak i aromat tego chleba. Przy tym nadaje skórce złocistego blasku. Od lat ma wiernych wielbicieli. Dlaczego? Otóż wypieka się go na zakwasie i drożdżach, dzięki czemu jego miękisz jest puszysty, a zarazem wilgotny. Chleb ten wypiekamy wyłącznie w czwartki.
Skład: mąka pszenna chlebowa, woda, mąka żytnia chlebowa, mąka pszenna razowa, mąka pszenna typ 550, pestki dyni, słonecznik, chia, len złoty, sezam, mak, płatki owsiane, otręby owsiane, kminek, miód, sól, drożdże.