Józef

chleb staropolski

#na zakwasie / #na drożdżach / #z dużą ilością ziaren
Cena
15 zł
Wypełniony po brzegi ziarnami pszenny razowiec. Natkniesz się w nim na chrupiący słonecznik i mięsiste pestki dyni, drobny len złoty i egzotyczny sezam, czarne drobinki maku i nasiona chii oraz miękkie płatki owsiane. Nie zabraknie swojskiego kminku, oczywiście! Dodatek miodu podkręca smak i aromat tego chleba. Przy tym nadaje skórce złocistego blasku. Od lat ma wiernych wielbicieli. Dlaczego? Otóż wypieka się go na zakwasie i drożdżach, dzięki czemu jego miękisz jest puszysty, a zarazem wilgotny. Chleb ten wypiekamy wyłącznie w czwartki.
Skład: mąka pszenna chlebowa, woda, mąka żytnia chlebowa, mąka pszenna razowa, mąka pszenna typ 550, pestki dyni, słonecznik, chia, len złoty, sezam, mak, płatki owsiane, otręby owsiane, kminek, miód, sól, drożdże.
Cena 15 zł